Lördagsserier och evenemang på Agrikultura

Saturday 29 July, 2017
11:00 – 18:00

13:00 – Rundtur i Agrikultura med kurator, Marek Walczak

14:00 – 16:00 Kom och följ konstnär, kock, forager Agata Bielska Annersten och botaniker / trädgårdsmästare Sophia Warsh för en botanisk workshop i Agrikultura. Vi kommer att promenera runt platsen och Sophia kommer att visa deltagarna hur man identifierar och trycker växter. Agata kommer att fokusera på ätbara och medicinska växter som man kan hitta runt omkring i området. Vi kommer att samla några växter, för att att sedan gå till köket vid kiosken för att att gå genom dess användningsområden. Worskshopen är en del av förberedelserna för Agata Bielskas arbete Wasteland Encyclopedia som omfattar forskning om ätbarhet och medicinsk användning av de vilda växter som finns i Hyllie

15:00 – Rundtur i Agrikultura med kurator

16:00 Vid kluster: Malin Lobell Brodersen håller en föreläsning för att hedra daggmasken och jordens betydelse med utgångspunkt från Darwins bok ”The formation of vegetable mould” till Haraways ”human as humusity”. Från monokultur i jordbruket till polykultur i skogsträdgården. Samtalet avslutas med introduktion och provsmakning från Cluster.

16:00 På öppet rum. Delta i Bent Bøgedal Christoffersen grisinspirerade ljudperformance Pigs and Man i det Öppna Rummet!