Location id: HoME

TITTHÅL IN I DEN FLYTANDE FRAMTIDEN
STATIONERA DIG SJÄLV MED HEMLAGAT

Location id: HoME är ett spekulativt matlagnings- och matningsperformance som äger rum i stads- och landsbygdssamfund år 2030.

Året 2030, med många år av raskorsning och genmodifiering på nacken, har åkermarken blivit torftig och på den sås sterila GMO-frön som inte längre ger några grödor. De frön som har bevarats från eran av biologisk mångfald har gått under jorden, och odlas i det gömda av bönder som tillhör MOTSTÅNDET. År 2030 har REGERINGEN ett “ge mat åt allmänheten”-program som förser befolkningen med syntetisk, flytande mat eftersom matbristen numera kräver sådana brådskande åtgärder. Varje vuxen medborgare är berättigad en påse 1000 ml flytande mat per dag som näring. MATDEPÅERNA, byggda som gammaldags bensinstationer, finns för påfyllning av den flytande maten. Luktlaboratorium, som konsortium för framtidens mat har investerat i, arbetar för att producera färgglad flytande mat. Maten är döpt efter gamla jordbruksvaror (till exempel äpple, bönor, morötter, rättika etc.), och försöker efterlikna den “riktiga smaken” av maten från förr.

Trupper som tillhör böndernas MOTSTÅND dyker upp i sökandet efter de gammaldags produkterna och recepten för att återskapa lukten av hemlagat. De bygger sina egna mobila kök eftersom deras matlagning har gått under jorden i motstånd mot REGERINGENS matförsörjning genom rörledningar. Genom att laga mat och röra sig på hemliga gränder tar de tillbaka lukten av riktig mat och glädjen med gemensamma måltider. De matmedvetna medborgarna jagar efter lukten av hemlagat. Samlas runt mobila kök på resande fot, de kombinerar måltid med historier om matlagning och ätande och påminner om en förfluten tid.
Shu Lea Cheang
France

Location id: HoME – smell the food

Location id: HoME – smell the food

Lördag och söndag den 22-23 juli
14:00-17:00 TITTHÅL IN I DEN FLYTANDE FRAMTIDEN
STATIONERA DIG SJÄLV MED HEMLAGAT Häng med Shu Lea Cheang och hennes team av avfälliga kockar och ... More Information
Plan of action

Plan of action

Shu Lea’s plan of action:
(1) building the shopping cart modified cookware (2) testing smelly food by inviting fellow participants or reaching out to local community by exchange.