Fältvandringar

Besökarna välkomnas att göra en vandring runt bovetefältet. ”Field Walks” bygger på interventioner och processer som äger rum sedan 2007 inom projektet Odlingens paraply. Projektet använder bovete som inspirationskälla och initierar odling i den sydöstra delen av Sverige. Konst är ett utrymme för experiment och reflektion – konsten kan ge förutsättningar för samtal och starta interaktion. Förhoppningsvis med aspekter av odling som konkret realitet men också abstraktioner av vår existens.

20 augusti kl 16:00-17:00 Field walk/Fältvandring I
Fältvandringen handlar om tillverkning av bovetenudlar hämtat från den japanske kulturen kring ”Soba” (bovete/bovetenudlar). Den gästas av Takao Momiyama som bjuder på smakprover och receptutbyte.
Takao Momiyama är konstnär och konsthantverk med ett stort intresse också för mathantverk. Han tog tredje pris nationellt i Gastronomiska Matverk 2015 tillsammans med kocken Johan Linneborg och Gunnel Pettersson för handgjorda bovetenudlar.
23 augusti kl 17-18 Field walk/Fältvandring II
Samtalen handlar om avståndet mellan landsbygden och det urbana och alternativa möjligheter till större samröre. Behövs även guerrilla gardening på landsbygden? Kan vi se på det offentliga rummet på ett nytt sätt?

27 augusti kl 15-16 Field walk III/Fältvandring III
Guds Söner (Leif Elggren & Kent Tankred) tillsammans med Amit Sen och Gunnel Pettersson
Guds Söner och Amit Sen rör sig mellan musik, performance och bildkonst på ett sådant sätt att de traditionella gränserna blir ointressanta. Amit Sen är tonsättare och konstnär bosatt i Hammenhög och även känd som improvisationsmusiker. Han arbetar institutionskritiskt – med konst som konstkritik – och driver och medverkar i ett flertal relationella konstprojekt.
Konstnärerna och tonsättarna Leif Elggren och Kent Tankred, med bas i Stockholm, har samarbetat som Guds Söner inom det konceptuella konstfältet sedan 1985. De arbetar ofta med återkommande teman som maktförhållanden, andlighet, absurditeter och existentiella frågor. Tillvägagångssättet omfattar ofta tidsmässigt långa, ibland mycket långsamma, eller dolda skeenden inte sällan ljudsatt med egna kompositioner. Guds Söners musik finns att hitta bla på Firework Edition Records.
På Ystad Konstmuseum gjorde de ett framträdande tillsammans med Amit Sen 2008.
Hela konstellationen genomförde en Fältvandring 2013 i samband med Hushållssällskapets försöksodling av Bovete i Borrby.

http://agrikultura.triennal.se/sv/artworks/field-walks/

Vi

Gunnel Pettersson/
Sweden

Sista helgen! Program för finissage söndagen den 27 augusti

Sista helgen! Program för finissage söndagen den 27 augusti

Vi bjuder in dig till Agrikulturas sista dag för att utforska konstverk och projekt på fältet, delta i workshops och se föreställningar. På söndag får du gärna ta med dig ... More Information
Fältvandring II 

Fältvandring II 

23 augusti
kl 17-18 Samtalen handlar om avståndet mellan landsbygden och det urbana och alternativa möjligheter till större samröre. Behövs även guerrilla gardening på landsbygden? Kan vi se på det ... More Information
Field Walk I

Field Walk I

Lördag 20 augusti
16:00 – 17:00 Join Gunnel Pettersson for the first of her FieldWalks at the Buckwheat Field at Agrikultura! Fältvandringen handlar om tillverkning av bovetenudlar hämtat från den japanske kulturen ... More Information
170725Stora-faltet1

Förberedelser för Fältvandring I, II och III


Bovetet växer på åkern mitt i den nya bebyggelsen. Kan vi samexistera? Stigen är utlagd. Samtalet kan ... More Information
Sowing

Sowing

The fields for Gunnel Pettersson’s Field Walks will be harrowed in May, in readiness for sowing the buckwheat by the 1st of June!